11 oktober 2015
14:00

BT City HF

Referat: Överkalix IF - BT City HF

Det var anfall är bästa försvar, som gällde denna söndags eftermiddag. Det bjöds frikostigt från båda lagen och det var inte långt ifrån innebandy siffror.

Efter 10.43 gav Joel Bäckström upp, och John Groth fick överta målvaktsspaden. Då var ställningen 3-0 och hemmalaget var nog skapligt belåtna med den starten. Robin Bergström reducerar till 1-3 ett par minuter senare och chanserna saknas inte för BT City. 4-1 till ÖIF kommer i pp, i periodens sista minut. En puck som snöpligt glider in och är talande för hur första tjugo sett ut för City.

Skott 10-10

Trots fyra ett i mål, fick en jämn matchbild och skottstatistik tillresta City supporters att andas en viss optimism, när 4-1 inte speglade matchen enligt oss två. Kapten Klockare reducerar till 2-4 efter halva andra, och matchen levde i högsta grad. Hemmalaget ”tråcklar” in två baljor i slutet av mittronden, något som även får optimisterna på läktarna att börja misströsta.

Nytt blod

Skam den som ger sig, firma Bergström/Forsgren får friskt blod i kedjan när Alexander Karlsson blir tredje länken i sista. ”Alex” trivdes som fisken i vattnet i den omgivningen, men vem skulle inte trivas med Robin och Jonatan. Det är just den trion som står bakom Citys två mål i slutakten. Överkalix gjorde också två mål i slut perioden och slutsiffrorna stannade på 8-4. Möjligen lite stor vinstmarginal, men det är målen som räknas.

Fyra mot etta

Fyra mot en, tre mot en, två mot en osv förekom som gnuer på savannen. Att bjuda på så mycket till ett så skickligt lag som Överkalix, är inte att föredra om man ska kunna plocka poäng i Skogshallen. Nu var också hemmalaget ganska givmilda med bjudningar, så som sagt innebandy siffrorna var inte långt borta.